Dalfsen geeft warmte

Laat niemand in de kou staan de komende winter


In 2022 zijn de kerken in de gemeente Dalfsen via Stichting Noodfonds Dalfsen gestart met de actie ‘Dalfsen geeft warmte’. Deze actie was heel succesvol. Veel Dalfsenaren doneerden (een deel van) hun energiecompensatie van €380,00. Ook van kerken, bedrijven en andere organisaties in de gemeente Dalfsen ontvingen wij mooie giften. Het totaalbedrag was ruim €90.000. Hiervan hebben we de deelnemers aan onze actie 4 keer een supermarkt cadeaubon kunnen geven. Het totaalbedrag per huishouden was €425. We hebben nog wat geld over. Dat geld gebruiken we voor hulp in individuele ‘schrijnende situaties’.

 

Naast deze financiële steun helpen wij bij het aanvragen van een bijdrage vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie. Ook geven wij informatie over andere hulp die mogelijk is om problemen door de stijgende energiekosten tegen te gaan.


Heeft u de komende winter hulp nodig?


Het landelijke Tijdelijke Noodfonds Energie is op 22 januari 2024 weer geopend. Dit fonds biedt hulp aan mensen met een laag inkomen en hoge energielasten. Op https://www.noodfondsenergie.nl/ kunt u berekenen of u in aanmerking komt voor financiële steun en kunt een aanvraag indienen. Aanvragen kan tot 15 maart 2024.
Lukt u dit niet zelf en woont u in de gemeente Dalfsen, vraag dan hulp bij de vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje bij de Infopunten in de Kulturhusen in onze gemeente. Bel 06-20554008 voor een afspraak. U kunt ook bellen met Stichting Noodfonds Dalfsen: 06-55306869.