Laat niemand in de kou staan de komende winter

Door de sterke stijging van de energieprijzen en de inflatie wordt het dagelijkse leven flink duurder. Dit is vooral slecht nieuws voor de mensen met een laag inkomen. 

Hoe ga je dan alles betalen ?


Help je mee wat warmte te delen ?


De kerken in de gemeente Dalfsen organiseren nu via het Noodfonds Dalfsen de actie:

Dalfsen geeft warmte

Heeft u niet te maken met de gestegen energieprijzen vanwege een meerjarencontract, dan heeft u toch het voordeel van de verlaagde energiebelasting (gemiddeld € 597,00 in 2023). En u kreeg in november en december 2022 een korting van € 190,00 op uw energierekening. Iedereen die om wat voor andere reden het ook goed heeft, kan met deze actie delen met wie het nu moeilijk heeft. Dit omdat we geloven in de verbondenheid tussen mensen, juist in deze tijd van ongekende problemen. De opbrengst wordt verdeeld onder de aanvragers en het maakt niet uit of een aanvrager wel of geen lid is van een kerk.

Deelt u mee ?

Een gift kunt u geven via NL66ABNA0109944216

t.n.v.: Stichting Noodfonds Dalfsen o.v.v.: Dalfsen geeft warmte

100% van deze actie gaat naar de ontvangers.


Heb je hulp nodig bij gestegen energielasten?


De energiekosten zijn voor de meeste mensen enorm gestegen. Wellicht geldt dat ook voor u. Landelijk en vanuit de gemeente zijn er verschillende oplossingen om te voorkomen dat mensen hierdoor in financiële problemen komen. Maar dan nog komt het voor dat huishoudens niet al hun vaste lasten meer kunnen betalen. Daarom hebben de gezamenlijke kerken in de gemeente Dalfsen een bijzondere actie gestart.

Mogelijk komt u daarvoor in aanmerking.

 

Wat bieden de kerken?

Een cadeaubon om in een plaatselijke supermarkt te besteden.

 

Wanneer kunt u een cadeaubon krijgen? Als u:

  • inwoner bent van de gemeente Dalfsen
  • in financiële problemen komt door de verhoogde energieprijzen. Ook huishoudens met meer dan een minimuminkomen en eventueel een eigen woning kunnen een cadeaubon krijgen. U kunt zich melden als u onvoldoende inkomsten (en beschikbaar vermogen) heeft om al uw kosten maandelijks te betalen.
  • onderstaande bon invult met uw gegevens.
  • Als u zich in 2022 al een keer heeft aangemeld hoeft u dit niet nogmaals te doen.

Hoeveel waarde heeft de cadeaubon?

Dat weten we nog niet precies. Dat is afhankelijk van giften die het noodfonds krijgt. Tot begin januari ontving het Noodfonds € 80.000,00 aan giften ! Met dit bedrag kunnen veel aanvragers geholpen worden. In 2022 ontving elke aanvrager in totaal € 225,00 aan bonnen.

 

Wanneer ontvangt u de cadeaubon?

We proberen alle aanvragers in februari 2023 de bon te geven.

 

Goed om te weten:

Ook de gemeente Dalfsen geeft een financiële bijdrage van

€ 1.300,00 in 2022. Om daarvoor in aanmerking te komen moet u een aanvraag doen bij de gemeente. Zij kennen wel een inkomenstoets. Uw inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van het voor u geldende bijstandsniveau. Voor alle regelingen van de gemeente Dalfsen zie: http://www.dalfsen.nl/hulp

 

Heeft u vragen?

U kunt uw vraag per e-mail stellen via  info@noodfondsdalfsen.nl

 

Wij willen u graag wijzen op het  initiatief:

Dalfsen geeft warmte

Als u inwoner bent van de gemeente Dalfsen en in de financiële problemen zit door de gestegen energiekosten, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een extra bijdrage voor de komende winterperiode. Deze bijdrage ontvangt u in de vorm van waardebonnen. De hoogte van de bijdrage (waardebonnen) is afhankelijk van de totale opbrengst van de actie en van het aantal aanmeldingen. Naar verwachting wordt de bijdrage in februari 2023 uitgedeeld. Vul onderstaand formulier uiterlijk 1 februari 2023 in.

Belangrijk: heeft u in 2022 al een aanvraag ingediend, dan hoeft u dat niet weer te doen.